Varkenshammetje met chutney van ananas en gedroogde pruimen

Een kant-en-klaar varkenshammetje kun je serveren met een zelfgemaakte zoetzure chutney op basis van ananas en gedroogde pruimen. Een zachte wittekoolsalade met hazelnoten is de perfecte begeleider.

Voor 4 personen

  • 1/2 ananas
  • 12 gedroogde pruimen
  • 2 dl water
  • 100 g suiker
  • 1,5 dl wittewijnazijn
  • 1 fijngehakte gedroogde rode Spaanse peper
  • 1/2 wittekool
  • 100 g zeezout
  • 2,5 dl verse mayonaise
  • 5 el fijngehakte hazelnoten
  • 1 tot 2 varkenshammetje(s) (kant-en-klaar gekookt en gebakken)

Bereiding

1. Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in kleine dobbelstenen (van 1 bij 1 cm). Doe hetzelfde met de gedroogde pruimen. Doe beide in een pan met het water, de suiker, de azijn en de Spaanse peper en laat gedurende 30 tot 40 min. pruttelen tot een dikke saus ontstaat. Voeg indien nodig water toe, maar zorg ervoor dat de saus zuurzoet blijft.

2. Snijd de wittekool in fijne repen, meng met zout en laat gedurende 15 min. trekken. De wittekool zal zachter van textuur en smaak worden. Giet ze nadien grondig af en meng met de mayonaise en de hazelnoten. Controleer de kruiding.

3. Warm het varkenshammetje op in de oven en versnijd het vlak voor het opdienen. Serveer met de chutney en de salade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content