Varkenshaas met aardappelpuree, verse geitenkaas en in honing geglaceerde rapen
Een fijn en smakelijk gerecht dat je in een handomdraai maakt. Iedereen zal ervan genieten.
Een fijn en smakelijk gerecht dat je in een handomdraai maakt. Iedereen zal ervan genieten.
Voor 4 personen
- 600 g varkenshaas
- boter
- peper en zout
- 100 g verse geitenkaas (type Chavroux)
- verse bieslook
Voor de puree
- 3 kg aardappelen
- boter
- volle melk
- 75 g verse geitenkaas
- 3 el fijngesneden verse bieslook
- peper en zout
- versgeraspte nootmuskaat
Voor de rapen
- 1,2 kg kleine witte rapen
- 100 g boter
- 4 el honing
- peper en zout
Bereiding
1. Kook de aardappelen en pureer ze. Werk de puree op met boter, melk, geitenkaas, bieslook, peper, zout en nootmuskaat.
2. Schil de rapen, snijd ze in kleine tonnetjes en stoof ze gaar in water met boter (ze moeten voor een derde onderstaan). Voeg de honing toe wanneer de rapen bijna gaar zijn. Kruid met peper en zout.
3. Bak de varkenshaas langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout. Braad gedurende 12 min. in een oven van 200 °C.
4. Versnijd het vlees en serveer met de puree, de rapen en enkele toefjes geitenkaas. Werk af met bieslook en peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier