Vanillerisotto met peer
10-06-2011, 11:43
Bijgewerkt op: 06-09-2023, 16:36
Voor 8 personen
Vanillerisotto
- 8 dl melk
- 2 vanillestokjes
- 2 el boter
- 220 g arboriorijst
- 60 g suiker S1
- 60 ml room
- 60 ml extra melk
Peertjes in Sauternes
- 75 cl Sauterneswijn
- 80 g acaciahoning
- 1 el cognac of calvados
- 10 cl water
- 2-3 stuks steranijs
- 8 mooie durondeaupeertjes
Chocolademandje
- 200 g bittere chocolade
Vanillerisotto
- Kook de melk met de vanillestokjes en zet opzij.
- Smelt boter in een hoge steelpan, voeg de rijst toe en laat glazig worden (ongeveer 3 minuten).
- Voeg de melk toe in verschillende geuten tot de rijst beetgaar is en al het vocht heeft opgenomen.
- Roer de suiker, de extra melk en de room erdoor en laat rusten. Zet in de koelkast.
Peertjes
- Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de peertjes, in een hoge steelpan en breng aan de kook.
- Schil de peertjes en haal het klokhuis eruit met een parisiennelepel. Laat 3 minuten koken in de saus. Laat afkoelen.
- Zeef het sap, breng het opnieuw aan de kook en laat inkoken. Voeg 9 geweekte gelatineblaadjes toe en giet in een vierkante schaal. Laten afkoelen in de koelkast.
- Schep 200 g gesmolten en losgeroerde chocolade in een spuitzak en spuit met snelle bewegingen rechtse en linkse repen van 5 cm breed en 16 cm lang. Maak 8 cirkeltjes door ze met de chocolade naar binnen toe te vouwen. Zet in de koelkast. Hierin komt dan de risotto.
Recept: Sofie Dumont
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier