Vanillerisotto met peer
Voor 8 personen:
Voor 8 personen:
Vanillerisotto
8 dl melk
2 vanillestokjes
2 el boter
220 g Arborio-rijst
60 g suiker S1
60 ml room
60 ml extra melk
Peertjes in Sauternes:
75 cl Sauterneswijn
80 g acaciahoning
1 el cognac of calvados
10 cl water
2-3 stuks steranijs
8 mooie Durondeaupeertjes (gekozen om hun kookvastheid)
Chocolademandje:
200 g bittere chocolade
Vanillerisotto:
Kook de melk met de vanillestokjes en zet opzij. Smelt boter in een hoge steelpan, voeg de rijst toe en laat glazig worden (ongeveer 3 minuten). Voeg de melk toe in verschillende geuten tot de rijst beetgaar is en al het vocht heeft opgenomen. Roer de suiker, de extra melk en de room erdoor en laat rusten. Zet in de koelkast.
Peertjes:
Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de peertjes, in een hoge steelpan en breng aan de kook. Schil de peertjes en haal het klokhuis eruit met een parisiennelepel. Laat 3 minuten koken in de saus. Laat afkoelen. Zeef het sap, breng het opnieuw aan de kook en laat inkoken. Voeg 9 geweekte gelatineblaadjes toe en giet in een vierkante schaal. Laten afkoelen in de koelkast. Schep 200 g gesmolten en losgeroerde chocolade in een spuitzak en spuit met snelle bewegingen rechtse en linkse repen van 5 cm breed en 16 cm lang. Maak 8 cirkeltjes door ze met de chocolade naar binnen toe te vouwen. Zet in de koelkast. Hierin komt dan de risotto.
Recept: Sofie Dumont
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier