Twee zoetzure tomaatjes badend in een schuim van comtékaas

  • Difficulty

Serveer deze gemarineerde tomaatjes aan een spiesje als hapje bij het aperitief.

Voor 4 personen

  • 8 gepelde kerstomaten

Marinade:

  • 2 dl water
  • 1 dl azijn
  • 300 g suiker
  • laurierblad
  • peperkorrels
  • 2 teentjes knoflook

Espuma:

  • 1 dl gevogeltefond
  • 2 dl room
  • 150 g comté, geraspt

Bereiding

1. Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de tomaatjes minimaal 12 uur marineren.

2. Breng room en gevogeltefond aan de kook, voeg geraspte kaas toe, zeef en giet in een spuitfles onder druk (3 patronen voor een fles van 2 dl).

3. Rijg de tomaatjes aan spiesjes en serveer met kaasschuim.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content