Een traditionele kaasraclette is een fijn alternatief voor fondue of gourmet: gezellig samen rond de tafel kokkerellen.
Voor 4 personen
- 1 kg raclettekaas
- 600 tot 800 g aardappelen (charlotte)
- gedroogde en/of gerookte vleeswaren
- kirsch
- peper en zout
- 2 uien
- zilveruitjes
- kleine augurken
- 2 sneden breydelspek
Bereiding
- Wikkel de aardappelen in folie en pof ze in de open haard of in de barbecue. Snijd de ui in halve ringen en het breydelspek in kleine blokjes.
- Een raclettetoestel met pannetjes biedt meer mogelijkheden dan enkel kaas smelten. Bak bijvoorbeeld eerst wat uienringen, wat spek en kleine blokjes aardappel aan in het pannetje en bedek dan met een stuk raclettekaas.
- Naar het einde van de maaltijd toe kun je eventueel een heel klein beetje kirsch over de gesmolten kaas gieten.
- Serveer de kaasraclette met de vleeswaren, uitjes, augurken en aardappelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier