Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g witte champignons
  • 1 klein handvol jonge spinazie
  • 1 teen jonge knoflook
  • 35 g boter
  • 1 el zonnebloemolie
  • 20 cl room
  • 500 g tortelloni met champignons

Bereiding

  1. Snij de steeltjes van de champignons bij en snij de champignons in vieren. Was de spinazie en zwier droog, snij in fijne reepjes. Pel en snipper de knoflook.
  2. Verhit de boter en de olie in een grote braadpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten al roerend op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak nog 5 minuten. Doe er de spinazie bij, kruid met peper en zout, meng en bak nog 1 minuut.
  3. Schep de groenten in een kom en zet de pan op laag vuur. Giet er de room in en warm al roerend op. Voeg de groenten weer toe en kruid met peper en zout. Hou warm.
  4. Kook de tortelloni beetgaar in een pan met kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe weer in de pan, lepel er de champignonsaus over en serveer meteen.