Tortelloni met romige champignonsaus
11-10-2018, 11:05
Bijgewerkt op: 13-10-2024, 16:04
Pasta met champignons is altijd een succescombinatie. Deze tortelloni met romige champignonsaus is bovendien snel kaar en lekker vegetarisch.
Voor 4 personen
- 250 g witte champignons
- 1 klein handvol jonge spinazie
- 1 teen jonge knoflook
- 35 g boter
- 1 el zonnebloemolie
- 20 cl room
- 500 g tortelloni met champignons
Bereiding
- Snijd de steeltjes van de champignons bij en snijd de champignons in vieren. Was de spinazie en zwier droog, snijd in fijne reepjes. Pel en snipper de knoflook.
- Verhit de boter en de olie in een grote braadpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten al roerend op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak nog 5 minuten. Doe er de spinazie bij, kruid met peper en zout, meng en bak nog 1 minuut.
- Schep de groenten in een kom en zet de pan op laag vuur. Giet er de room in en warm al roerend op. Voeg de groenten weer toe en kruid met peper en zout. Houd warm.
- Kook de pasta beetgaar in een pan met kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tortelloni af en doe ze weer in de pan, lepel er de champignonsaus over en serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier