Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g '00' bloem
  • 3 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 200 g blauwe kaas
  • 50 g gedopte walnoten
  • kleine salieblaadjes voor de afwerking

Voor de kaassaus:

  • 15 cl room
  • 50 g blauwe kaas
  • 20 g gedopte walnoten

Bereiding

  1. Meng de bloem met een snuifje zout en stort uit op een werkvlak. Maak een kuiltje in het midden, breek er de eieren in en voeg ook de olijfolie toe. Kneed tot een deeg, vorm er een bol van en wikkel in plasticfolie. Laat 1 uur rusten.
  2. Plet de blauwe kaas met een vork. Hak de walnoten fijn en voeg toe aan de geplette kaas. Kruid met peper en meng grondig.
  3. Rol het pastadeeg dun uit op een bebloemd werkvlak en snij er twee grote rechthoeken uit. Leg kleine hoopjes vulling op een van de rechthoeken en laat er telkens 1 cm ruimte tussen. Druk de vulling lichtjes plat en leg er het tweede vel pastadeeg op. Snij de tortelloni uit met een gekarteld wielmesje en druk het deeg lichtjes aan, zodat de randen van de tortelloni goed dicht zijn. Zet koel weg.
  4. Maak de kaassaus. Giet de room in een pannetje, voeg de verkruimelde blauwe kaas toe en verwarm op laag vuur tot de kaas gesmolten is. Kruid met peper en roer er de fijngehakte walnoten door. Hou warm.
  5. Leg de tortelloni in porties in kokend gezouten water en laat 1 minuut koken tot ze komen bovendrijven. Schep de tortelloni uit het water met een schuimspaan en verdeel over vier borden. Lepel er de kaassaus over, werk af met salieblaadjes en serveer meteen.