Tomatensoepje met scampi’s, cannellinibonen en rode paprika
Voor 4:
Voor 4:
24 diepgevroren middelgrote scampi’s (maat 26/30), ontdooid
1,2 l water
2 stengels citroengras, gekneusd
2 tenen knoflook, geplet
4 peterseliestengels
2 tl zwarte peperkorrels, grof geplet
6 romatomaten
1 capsule saffraanpoeder
2 el olijfolie
1 rode paprika
4 lente-uien
1 blik cannellinibonen van 400 g, uitgelekt
1-2 el vissaus
bladpeterselie, voor de afwerking
versgemalen zwarte peper
Pel de scampi’s, doe de pantsers in een pan. Giet er het water op en voeg citroengras, knoflook, peterselie en peperkorrels toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten inkoken. Giet door een zeef en vang de bouillon op. Pocheer de scampi’s 2 minuten in de bouillon, haal uit de pan en hou apart.
Hak de tomaten grof en voeg toe aan de bouillon, samen met de saffraan en olijfolie. Kook tot de tomaten gaar zijn.
Snij intussen de paprika in brunoise en hak de lente-uien fijn. Laat de bonen uitlekken.
Mix de soep fijn en kruid met vissaus en zwarte peper. Voeg de paprika, lente-uien, bonen en scampi’s toe. Laat even doorwarmen, werk af met peterselie en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier