Tom Kha Kai
10-06-2011, 11:12
Bijgewerkt op: 20-09-2023, 18:05
Tom Kha Kai is een Thaise maaltijdsoep met kokosmelk, kip en koriander die weleens je lievelingsgerecht zou kunnen worden.
Voor 4 personen
- 320 g kippenborst
- 20 g pasta van garnalencurry
- 10 g citroengras
- 10 g galanga
- 8 kaffir limoenblaadjes
- 4 soeplepels vissaus
- 4 soeplepels limoensap
- 16 champignons
- 2,5 dl kokosmelk
- 10 g verse korianderblaadjes
- 3 dl kippenbouillon
Bereiding
1. Voorbereiding: snijd het kippenvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de galanga in rondellen van 1 mm. Snijd het citroengras in stukken van 2 cm.
2. Afwerking: breng de bouillon met de kokosnootmelk, vissaus, galanga, champignons, kaffir limoenblaadjes, citroengras en garnalencurrypasta aan de kook. Voeg na 2 minuten koken de blokjes kippenvlees toe en laat alles nog 3 minuten koken.
3. Verdeel de Tom Kha Kai over borden of kommen en strooi voor het opdienen korianderblaadjes over de soep.
Tip
- Galanga is familie van de gember en wordt ook wel “laos” genoemd.
- Garnalenpasta ruikt penetrant tot hij gebakken wordt.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier