Tiramisu met aardbeien
10-06-2011, 10:24
Bijgewerkt op: 31-12-2024, 11:39
Een zomerse variant op de Italiaanse dessertklassieker, tiramisu met aardbeien van eigen kweek.
Nodig
- 1 pak lange vingers
- 500 g mascarpone
- 1 bakje aardbeien
- 1 eierdooier
- ±150 ml aardbeienlikeur
- 5 el poedersuiker
- chocoladepoeder
Bereiding
- Zeef de poedersuiker. Meng de losgespatelde mascarpone met de eierdooier en de suiler.
- Schik de lange vingers in een grote glazen schaal en besprenkel ze royaal met de aardbeienlikeur.
- Halveer de aardbeien, verdeel de helften over de lange vingers en bedek ze met de helft van het mascarponemengsel.
- Leg opnieuw een laag lange vingers in de schaal, besprenkel ze opnieuw met aardbeienlikeur en bedek de koekjes met de tweede helft van het mascarponemengsel.
- Zet de tiramisu enkele uren (minstens zes uur, maar het liefst een hele nacht) koel weg en versier het dessert met een beetje chocoladepoeder en eventueel nog enkele extra aardbeien.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier