Tiramisu Linguanotto

© Getty

Aldo Campeol zette in 1972 samen met zijn vrouw Alba voor het eerst dit iconische Italiaanse dessert op het menu van Le Beccherie in Treviso. Dit is het recept voor de authentieke tiramisu, bedacht door hun chef Roberto Linguanotto.

Voor 4 personen

  • 6 eieren
  • 120 g suiker
  • 500 g mascarpone
  • 2 kopjes koffie
  • 70 g cacaopoeder
  • 400 g savoiardikoekjes (of lange vingers)

Bereiding

  1. Scheid de eidooiers van het eiwit. Voeg de suiker bij de dooiers, klop alles tot een lichte, crèmige massa en voeg dan de mascarpone toe.
  2. Klop in een aparte kom de eiwitten stijf. Schep de eiwitten voorzichtig door het ei-mascarponemengsel tot alles goed gemengd is.
  3. Vul de bodem van een schaal (of van zes glazen) met een derde van het mengsel.
  4. Giet de koffie in een diep bord. Leg de savoiardi even in de koffie (niet te lang) en bedek daarmee de crème in de schaal of glazen. Strooi hier een derde van het cacaopoeder over.
  5. Voeg nog een laag crème, een laag koekjes, cacao en een laatste laag crème toe. Werk af met een laatste laagje cacaopoeder.
  6. Laat minstens drie uur (maar liefst langer) opstijven in de koelkast.

Recept Tiramisu Linguanotto: restaurant en kookschool Texture, Mandello del Lario, Italië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content