Tiramisu-ijs
09-06-2011, 16:29
Bijgewerkt op: 08-06-2024, 16:20
Voor 4 perosnen
- 150 g suiker
- 15 cl water
- 250 g mascarpone
- 200 g magere kwark (0 tot 5%)
- enkele druppels natuurlijk vanille-extract
- 1 el instantkoffie opgelost in 3 el kokend water
- 3 cl cognac of Baileys
- 100 g lange vingers
- bitter cacaopoeder
- stukjes pure chocolade
Bereiding
- Strooi 115 g suiker in een kleine steelpan. Breng met het water al kloppend aan de kook, tot de suiker is gesmolten. Laat afkoelen en zet in de koelkast. Klop de mascarpone in een schaal tot een glad mengsel. Voeg de kwark toe. Schenk langzaam de gekoelde suikersiroop en het vanille-extract erbij. Laat draaien in de ijsmachine tot er een dikke room ontstaat. Hij mag niet zo stijf worden dat er bolletjes uit kunnen worden geschept.
- Meng intussen 35 g suiker, de instantkoffie en het kokende water. Voeg de alcohol toe en laat afkoelen. Breek de lange vingers in stukjes van ±1 cm en doop ze in de ‘koffie’.
- Schep 1/3 van de room in een schaal van l liter en strooi er de helft van de koekjes overheen. Bedek met nog 1/3 van de room, leg opnieuw een laag koekjes en ten slotte de rest van de room.
- Zet 2 tot 3 uur het tiramisu-ijs in de diepvriezer. Dien op in ijskoude schaaltjes, bestrooid met cacaopoeder, en versier met chocoladekorrels.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier