Thaise rijstnoedelsalade met krokante groenten en tofoeballetjes
18-11-2015, 11:54
Bijgewerkt op: 12-11-2023, 14:17
Oosterse gerechten zijn steeds verfrissend lekker en perfect vegetarisch te bereiden. Zoals deze Thaise rijstnoedelsalade met krokante groenten en tofoeballetjes.
Voor 4 personen
- 5 cm gember
- 1 bosje lente-uien
- 2 stengels citroengras
- 1 bosje koriander
- 3 tenen knoflook
- 2 tl suiker
- 1 el sojasaus
- 250 g tofoe
- 50 g vers broodkruim
- 1 ei
- plantaardige olie, om te bakken
- 125 g dunne rijstnoedels
- 125 g groenten voor koolsla
- 1 bosje koriander, fijn gehakt
- geroosterde pinda’s
Voor de dressing
- 2 el vloeibare honing
- 4 el sojasaus
- 2 tl sambal oelek
- sap van 1 limoen
Bereiding
- Schil de gember en hak fijn. Hak de lente-ui, het citroengras en de koriander grof. Pel de knoflook. Doe dit alles in een keukenrobot en hak fijn. Voeg de suiker, sojasaus, de uitgelekte en drooggedepte tofoe, broodkruim en ei toe.
- Mix tot het geheel net gemengd is en rol er kleine balletjes van. Bak deze 1 à 2 minuten aan elke kant in olie.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar.
- Kook de rijstnoedels 5 minuten in kokend water, giet af, meng met de groenten, koriander en dressing. Schep goed om.
- Verdeel de rijstnoedelsalade en tofoeballetjes over 4 borden. Werk af met grof gehakte pinda’s.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier