Thaise omelet

Voor 4 personen
  • 3 el neutrale plantaardige olie
  • 250 g varkensgehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 kl fijne kristalsuiker
  • 1 snuifje zout
  • peper van de molen
  • 2 el sojasaus
  • 6 eieren
  • 2 lente-uien in ringen
  • 4 Ć  5 takjes verse koriander
Bereiding
  1. Warm 1 el olie op in een pan op matig vuur. Doe er het gehakt en de gesnipperde ui bij en roer voortdurend tot het vlees rul gebakken is. Voeg de suiker, het zout, de peper en 1 el sojasaus toe. Bak nog 5 minuten tot het vlees mooi gekleurd is en haal uit de pan.
  2. Klop de eieren samen met de resterende soja met een vork. Verwarm de overblijvende olie (doseer naargelang van de achtergebleven vetstof) in dezelfde pan en giet er de eieren in.
  3. Verdeel halfweg het bakken het gehakt samen met de uiringetjes over de helft van de omelet. Bak nog 1 minuut en vouw dubbel. Bak nog 1 minuut en werk de Thaise omelet af met de koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content