Tartaar van maatjes met boontjes, sjalot en appel

Ook niet te versmaden: deze tartaar met boontjes, appel, sjalot en mierikswortel. Een uit te proberen recept.

Ook niet te versmaden: deze tartaar met boontjes, appel, sjalot en mierikswortel. Een uit te proberen recept.

Voor 4 personen

  • 100 g boontjes
  • 1 sjalot
  • 1 kleine grannysmithappel
  • 1,5 el versgeraspte mierikswortel
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • 4 maatjesharingen
  • dille

Bereiding

1. Blancheer de boontjes 5 min. in lichtgezouten kokend water. Laat nadien schrikken onder koud stromend water en afkoelen. Snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de sjalot en de appel in fijne blokjes.

2. Meng de mierikswortel met de room, kruid licht met peper en zout. Snijd de maatjesharingen in blokjes. Meng met de boontjes, sjalot en appel, schik met behulp van een metalen ring op 4 borden en werk af met dille. Lepel de mierikswortelroom rond de tartaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content