Tarbot met pompoen, kruidencrumble en spruitjes
Kies eens een stukje vis als avondmaal. Tarbot laat zich perfect begeleiden door pompoenpuree, spruitjes en champignons. Werk je het geheel af met aspergescheuten, dan heb je zowaar een feestmaaltijd.
Voor 4 personen
300 g pompoenvlees
30 g boter
fijn zeezout
peper van de molen
een handvol spruitjes
250 g akkerchampignons
4 stukken tarbotfilet van 150 g
4 lepels extra-vierge olijfolie
1 el xeres azijn
een handvol aspergescheuten
Voor de crumble
50 g bloem
30 g gezouten boter
1 el kruiden uit de zee ( zeewiermengsel )
50 g gedroogde uitjes
Bereiding
1. Begin met de crumble. Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng alles voor de crumble in de keukenrobot of met de hand tot een kruimelig deeg. Stort het deeg op bakpapier en druk plat met de palm van de hand. Bak tot het deeg droog en kruimelig is. Laat afkoelen.
2. Gaar de pompoen in kokend gezouten water. Giet af en pureer. Roer hierdoor de boter en kruid met peper van de molen en fijn zeezout.
3. Haal de blaadjes van de spruitjes los en blancheer 1 minuut in kokend gezouten water. Spoel onder koud stromend water.
4. Bak de champignons en tarbot in een beetje olijfolie op matig vuur. Kruid met peper van de molen en zeezout. Besprenkel de champignons met olijfolie en azijn.
5. Serveer de vis met een lepel pompoenpuree, spruitjes en champignons. Werk af met aspergescheuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier