Tarbot met pompoen, kruidencrumble en spruitjes

cb0883955ef566df7c5ed85dea875265 ©

Kies eens een stukje vis als avondmaal. Tarbot laat zich perfect begeleiden door pompoenpuree, spruitjes en champignons. Werk je het geheel af met aspergescheuten, dan heb je zowaar een feestmaaltijd.

Voor 4 personen

300 g pompoenvlees

30 g boter

fijn zeezout

peper van de molen

een handvol spruitjes

250 g akkerchampignons

4 stukken tarbotfilet van 150 g

4 lepels extra-vierge olijfolie

1 el xeres azijn

een handvol aspergescheuten

Voor de crumble

50 g bloem

30 g gezouten boter

1 el kruiden uit de zee ( zeewiermengsel )

50 g gedroogde uitjes

Bereiding

1. Begin met de crumble. Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng alles voor de crumble in de keukenrobot of met de hand tot een kruimelig deeg. Stort het deeg op bakpapier en druk plat met de palm van de hand. Bak tot het deeg droog en kruimelig is. Laat afkoelen.

2. Gaar de pompoen in kokend gezouten water. Giet af en pureer. Roer hierdoor de boter en kruid met peper van de molen en fijn zeezout.

3. Haal de blaadjes van de spruitjes los en blancheer 1 minuut in kokend gezouten water. Spoel onder koud stromend water.

4. Bak de champignons en tarbot in een beetje olijfolie op matig vuur. Kruid met peper van de molen en zeezout. Besprenkel de champignons met olijfolie en azijn.

5. Serveer de vis met een lepel pompoenpuree, spruitjes en champignons. Werk af met aspergescheuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content