Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 appels
  • 2 uien
  • 4 kippendijen
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1/4 theelepel lookkruiden
  • 1/4 theelepel gemberkruiden
  • 1 theelepel verse koriander
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 100 ml warm water
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de ui in ringen
  2. Fruit de uien in een braadpan met wat olijfolie
  3. Voeg de kippendijen toe en de kruiden, bak ze in 15 min rondom bruin
  4. Meng de bouillon met het warm water
  5. Leg het geheel in een tajine en voeg de bouillon toe, stoof dit in 30 min gaar op een middelmatig vuurtje
  6. Snijd de appels (zonder klokhuisje) in dikke stukjes en leg ze bij de kip, laat nog 15 min doorstoven
  7. Serveer dit met couscous of bulghur en voeg eventueel pruimen toe (gedroogde pruimen laten koken in suikerwater, af te werken met gegrilde sesamzaad)

Dit is een recept van blogger Abdelkarim Bellafkih (Koken met Karim).