Ingrediënten

Voor 4 personen

200 g '00' bloem, 160 g kastanjebloem, 2 eieren, 2 el extra vierge olijfolie, 80 g boter, enkele takjes tijm of marjolein, 50 g kastanjes in bokaal of vacuüm verpakt, 40 g gedopte walnoten, 60 g versgeraspte parmezaan

Bereiding

  1. Stort beide soorten bloem uit op een werkvlak en schep door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren, de olijfolie en 1/2 theelepel zout toe. Meng eerst door elkaar met een vork en kneed vervolgens met de hand tot een elastisch deeg. Vorm een bol van het deeg, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten.
  2. Rol het deeg niet al te dun uit met een deegrol. Snij er tagliatelle van met een scherp mes en laat 30 minuten drogen op kamertemperatuur.
  3. Kook de tagliatelle 8 à 10 minuten in een ruime hoeveelheid gezouten water. l Smelt de boter in een grote stoofpan met de tijm of de marjolein en de kastanjes. Doe er de tagliatelle bij en bak enkele minuten op hoog vuur. Voeg ook de walnoten toe en kruid met enkele draaien van de pepermolen. Serveer de tagliatelle warm met de geraspte parmezaan.
Voor 4 personen200 g '00' bloem, 160 g kastanjebloem, 2 eieren, 2 el extra vierge olijfolie, 80 g boter, enkele takjes tijm of marjolein, 50 g kastanjes in bokaal of vacuüm verpakt, 40 g gedopte walnoten, 60 g versgeraspte parmezaan