Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 krop radicchio
  • 1 roze sjalot
  • 2 el olijfolie
  • 20 cl room
  • 300 g eekhoorntjesbrood
  • 30 g boter
  • 500 g tagliatelle
  • 2 takjes kleinbladig basilicum voor de afwerking

Bereiding

  1. Verwijder de steel van de radicchio en maak de bladeren los. Snij in fijne reepjes. Pel en snipper de sjalot.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Stoof de sjalot en driekwart van de radicchio 3 minuten al roerend. Giet er de room bij, zet het vuur lager en laat zachtjes stoven. Kruid met peper en zout, mix fijn. Giet de saus door een fijne zeef en hou opzij in een pannetje.
  3. Maak het eekhoorntjesbrood schoon en snij in plakjes. Smelt de boter in een sauteerpan en bak het eekhoorntjesbrood 15 minuten op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Mix de radicchiosaus met een staafmixer, zodat een smeuïge emulsie ontstaat. Hou warm.
  4. Kook de tagliatelle in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verdeel de tagliatelle over borden. Voeg het gebakken eekhoorntjesbrood toe, lepel er de radicchiosaus over en werk af met plukjes basilicum en de rest van de radicchio.