Voor 4 personen

  • 4 taco's
  • 1 avocado
  • 1 Granny Smith
  • 1/3 stengel citroengras
  • 1 rode peper
  • 1 el koriander
  • 10 g verse gember
  • Peper
  • Zout
  • Enkele ongepelde garnalen

Voor de avocadocrème

  • 1 avocado
  • Sushiazijn naar smaak
  • Chardonnay-azijn naar smaak
  • 1 el mascarpone
  • Zout
  • Peper
  • Snuifje cayennepeper
  • Scheutje gembersiroop
  • 40 g room
  • 0,4 blaadje gelatine
  • 120 g gepelde garnalen

Bereidingswijze

Snijd de rode peper, het citroengras, de koriander en de gember zeer fijn. Snijd de appel en avocado in blokjes. Breng op smaak. Roer hierna niet meer te veel om kneuzing te voorkomen. Zet koud weg.

Avocadocrème

Haal de avocado uit de schil. Doe in de thermomix, samen met de overige ingrediënten, behalve de room. Verwarm de room en voeg de gelatine toe. Meng dit door de avocadocrème. Breng op smaak en zet koud weg. Voeg de gepelde garnalen toe.

Vul de taco met avocadoblokjes en

-crème, werk af met wat ringen van rode ui, ongepelde garnaaltjes en koriander.

Voor de avocadocrèmeSnijd de rode peper, het citroengras, de koriander en de gember zeer fijn. Snijd de appel en avocado in blokjes. Breng op smaak. Roer hierna niet meer te veel om kneuzing te voorkomen. Zet koud weg.AvocadocrèmeHaal de avocado uit de schil. Doe in de thermomix, samen met de overige ingrediënten, behalve de room. Verwarm de room en voeg de gelatine toe. Meng dit door de avocadocrème. Breng op smaak en zet koud weg. Voeg de gepelde garnalen toe.Vul de taco met avocadoblokjes en-crème, werk af met wat ringen van rode ui, ongepelde garnaaltjes en koriander.