Taartje van dadel, kokos en peer

taartje dadel

Maak dit taartje in laagjes, waarbij je vertrekt van een bodem van reepjes dadel. Een leuk en lekker alternatief voor een klassiek gebakje.

Voor 4 personen
  • 75 g geraspte kokos
  • 200 ml kokosmelk
  • 25 g poedersuiker
  • zeste van 1 limoen
  • 12 dadels, ontpit
  • 2 rijpe peren (doyenné), in kleine blokjes
  • 4 hoge ringvormen (± 6 cm doorsnede)

Bereiding

  1. Meng kokos, kokosmelk, poedersuiker en limoenzeste en zet 30 minuten apart.
  2. Snijd de dadels in dunne reepjes. Leg een bodempje van dadelreepjes in elke ringvorm. Schep daarop een laagje kokosmengsel, een laagje peer, weer een laagje kokosmengsel, peer en weer kokosmengsel. Garneer elk taartje met stukjes dadel en limoenzeste.
  3. Zet de vormpjes ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer de taartjes op kamertemperatuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content