
Taartje van dadel, kokos en peer
Maak dit taartje in laagjes, waarbij je vertrekt van een bodempje dadelreepjes. Een leuk en lekker alternatief voor een klassiek gebakje.
Maak dit taartje in laagjes, waarbij je vertrekt van een bodempje dadelreepjes. Een leuk en lekker alternatief voor een klassiek gebakje.
Voor 4 personen
75 g geraspte kokos
200 ml kokosmelk
25 g poedersuiker
zeste van 1 limoen
12 dadels, ontpit
2 rijpe peren (doyenné du comice), in kleine blokjes
4 hoge ringvormen (ca. 6 cm doorsnede)
Bereiding
1. Meng kokos, kokosmelk, poedersuiker en limoenzeste en zet 30 minuten apart.
2. Snijd de dadels in dunne reepjes. Leg een bodempje van dadelreepjes in elke ringvorm. Schep daarop een laagje kokosmengsel, een laagje peer, weer een laagje kokosmengsel, peer en weer kokosmengsel. Garneer met stukjes dadel en limoenzeste.
3. Zet de vormpjes ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer de taartjes op kamertemperatuur.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier