Ingrediënten

voor 4 personen

  • 2 liter goede groentebouillon
  • 240 g diepvriesdoperwtjes
  • 900 g broccoli (ongeveer 2 stronken), in grove stukken
  • 100 g wilde spinazie, in grove stukken
  • 120 g amandelmeel
  • 1 eetlepel fijngeraspte citroenschil
  • 1 eetlepel citroensap
  • hand bladpeterselieblaadjes, grofgesneden
  • hand muntblaadjes, grofgesneden
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • Griekse yoghurt, voor erbij
  • sneden zaden-notenbrood voor erbij (naar keuze)

Bereiding

Schenk de bouillon in een grote pan en breng op hoog vuur aan de kook.

Voeg de doperwtjes en broccoli toe en kook ze in 5 minuten beetgaar.

Kook de spinazie, het amandelmeel, de citroenschil en het -sap, de peterselie, munt en zout en peper 1 minuut mee of tot de spinazie is geslonken.

Pureer de soep voorzichtig met een staafmixer.

Schep de soep in kommen en garneer met yoghurt en wat peper.

Dien op met brood.