Supersnelle superfoodsoep
03-12-2019, 14:49
Bijgewerkt op: 06-01-2024, 14:11
Deze supersnelle superfoodsoep is een recept van Donna Hay.
Voor 4 personen
- 2 liter goede groentebouillon
- 240 g diepvriesdoperwtjes
- 900 g broccoli (ongeveer 2 stronken), in grove stukken
- 100 g wilde spinazie, in grove stukken
- 120 g amandelmeel
- 1 eetlepel fijngeraspte citroenschil
- 1 eetlepel citroensap
- hand bladpeterselieblaadjes, grofgesneden
- hand muntblaadjes, grofgesneden
- zeezout en grofgemalen zwarte peper
- Griekse yoghurt, voor erbij
- sneden zaden-notenbrood voor erbij (naar keuze)
Bereiding
- Schenk de bouillon in een grote pan en breng op hoog vuur aan de kook.
- Voeg de doperwtjes en broccoli toe en kook ze in 5 minuten beetgaar.
- Kook de spinazie, het amandelmeel, de citroenschil en het -sap, de peterselie, munt en zout en peper 1 minuut mee of tot de spinazie is geslonken.
- Pureer de soep voorzichtig met een staafmixer.
- Schep de soep in kommen en garneer met yoghurt en wat peper.
- Dien de supersnelle superfoodsoep op met brood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier