Stoofpotje van inktvis met rode wijn, tomaat en erwten
24-06-2015, 17:43
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:17
Voor 4:
Voor 4:
olijfolie
2 fijngehakte sjalotten
500 g inktvistentakels
3 fijngehakte tenen knoflook
4 dl rode wijn
peper en zout
2 gepelde
ontpitte en in blokjes gesneden tomaten
100 g geblancheerde verse erwten
fijngesneden bladpeterselie
Bereidingswijze:
Verhit olie in een pan en fruit er de sjalot. Snij de octopus in stukjes van 1,5 cm lang en voeg samen met de knoflook toe aan de pan. Laat 1 min. meebakken. Blus met de rode wijn, kruid met peper en zout en laat 10 min. stoven op een laag vuur. Zet het vuur uit, voeg de tomatenblokjes en erwten toe en laat 1 min. doorwarmen. Werk af met de bladpeterselie. Serveer met brood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier