Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kleine knolselder
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 groene prei
  • 1 hoevekip
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • tijm
  • rozemarijn
  • verse dragon
  • 37,5 cl oude Geuze Tilquin
  • 8 kruimige aardappelen
  • 2 liter water
  • 1 eetlepel maïsmeel
  • 5 cl melk
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels dikke room
  • 4 jonge uien
  • bieslook
  • peterselie

Bereiding

  1. Schil de knolselder, de wortelen en de ui. Maak de prei schoon. Snij de groenten in grote stukken.
  2. Snij de kip in stukken en leg ze in een kookpan. Voeg de groenten, zout, peper, nootmuskaat, een takje tijm, rozemarijn en dragon toe.
  3. Giet de geuze en het water erbij. Breng aan de kook en laat anderhalf uur garen op een laag vuur.
  4. Schil de aardappelen. Kook ze 25 minuten in water.
  5. Los het maïsmeel op in de melk. Doe 2 soeplepels bouillon in een pan. Giet het bindmiddel erin. Breng aan de kook en laat lichtjes indikken. Zet het vuur uit en verwerk de in de room opgeloste eidooier erin. Breng op smaak. Hak de jonge uitjes, peterselie en bieslook fijn. Voeg toe.
  6. Leg de ontbeende kip in een serveerschaal. Overgiet met de saus. Houd warm. Plet de groenten en aardappelen grofweg met een stamper. Schik alles in de serveerschaal.
  7. Serveer de bouillon apart in kommetjes bij de kippenstoofpot.

Uit: La bière du fourquet au fourneau, Nicole Darchambeau (Ed. Les Capucines, 2015)

Voor 4 personen