Spruitenpuree met gepocheerd ei en speksaus

Voor 4 personen
  • 2 grof gesneden uien
  • boter
  • 1 kg spruiten
  • peper en zout
  • 5 sneden gerookt spek
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el sojasaus
  • 2 dl olijfolie
  • 2 el gekookte groene linzen
  • 4 eieren
  • azijn
  • 2 dikke sneden wit brood
Bereiding
  1. Stoof de uien glazig in ruime boter. Voeg de spruiten toe en stoof op zacht vuur gaar. Pureer en kruid met peper en zout. Snij het spek in fijne repen en bak krokant in boter. Blus met rode wijnazijn en sojasaus en voeg olijfolie toe. Roer de linzen eronder en kruid met peper en zout.
  2. Pocheer de eieren in lichtgezouten kokend water met een scheut azijn. Snij het brood in dikke repen en bak ze krokant in boter. Verdeel de spruitenpuree op de borden, leg het gepocheerd ei erop en lepel de speksaus errond. Leg er dikke repen toast bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content