Spring rolls met avocado, radijs en noedels
28-09-2017, 15:10
Bijgewerkt op: 02-02-2024, 12:13
Met spring rolls kun je eindeloos variëren. Maak deze versie met radijs en avocado en serveer er kant-en-klare loempiasaus bij.
Voor 10 spring rolls
- 100 g Chinese noedels
- sesamolie
- 2 avocado’s
- een paar druppels citroensap
- 1 bosje radijs
- zout
- 10 rijstvellen
- 1 handvol rucola
- 1 handvol veldsla
- een paar takjes koriander, fijngeknipt
- 2 tl sesamzaad
Bereiding
- Kook de noedels in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en besprenkel ze met een paar druppels olie.
- Schil de avocado’s en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel ze met citroensap tegen het verkleuren. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en bestrooi ze met zout.
- Beleg de vochtige rijstvellen elk met beide soorten sla, noedels, plakjes radijs en plakjes avocado. Bestrooi met koriander en sesamzaad.
- Maak de spring rolls af door ze strak op te rollen.
- Serveer er kant-en-klare loempiasaus bij.
Uit: Spring Rolls, Pauline Dubois (uitg. Becht).
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier