Sperziebonensalade met kikkererwten en chorizo
Deze heerlijke salade kun je perfect serveren bij een barbecue, als side dish bij een warme maaltijd of gewoon als lunch.
Voor 4 personen
250 g sperziebonen
175 g kerstomaten
2 stengels groene selderij
400 g kikkererwten in blik
50 g chorizo in sneetjes
1 el dijonmosterd
2 el witte balsamicoazijn
4 el olijfolie
50 g kalamataolijven (paarszwarte Griekse olijven)
zwarte peper en zout
Bereiding
1. Kook de sperziebonen beetgaar in gezouten water en verfris in ijswater. Halveer de kerstomaten en snijd de selderij fijn. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd de chorizo in reepjes.
2. Doe de groenten, kikkererwten en chorizo in een grote kom. Meng de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie onder elkaar. Kruid naar smaak en maak er de salade mee aan. Verdeel over 4 borden en werk af met de olijven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier