Voor 4 personen
- 1/2 kg rijpe pompoen, geschild en in stukjes
- 1 ui
- 2 stengels witte selder
- 1 preiwit
- 1 l bouillon
- 1/2 teentje look
- 25 g havervlokken
- 100 g boter
- 1 el sesamzaad
- 1/2 bosje bieslook
- 250 g slagroom
- 1 blad gelatine
- peper en zout
- enkele druppels citroen
Bereiding
- De in stukken gesneden ui, prei en selder stoven in wat boter zonder te kleuren. De pompoen toevoegen met de look. Bouillon bijdoen, afdekken en een half uur zacht laten koken.
- Havervlokken in de soep strooien, mengen, en nog 15 minuten verder laten koken. De soep mixen met 50 g boter en fijn zeven. Op smaak brengen.
- De bieslook tot sap cutteren (of mixen) met 100 g room waarin 1 geweekt blaadje gelatine is opgelost. Kruiden met peper en zout en enkele druppels citroen. Laten afkoelen tot vlak voor het opstijven en mengen met 150 g luchtig opgeklopte slagroom. In een kommetje afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik.
- De sesamzaadjes roosteren in een antikleefpan. laten afkoelen.
- De hete soep in een mooi kopje schenken en hierop met 2 theelepels een kleine quenelle van de bieslookroom scheppen. Sesamzaadjes erover strooien en meteen opdienen.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier