Ingrediënten

  • 1 kg wortelen, in fijne schijfjes
  • 2 venkelknollen, in fijne stukjes (loof van venkel voor afwerking)
  • 2 rode uien, in halve maantjes
  • 2 teentjes knoflook, geplet met schil
  • scheutje olijfolie
  • zwarte peper
  • snufje zout
  • 2 l groentebouillon (of 21/2 l voor minder dikke soep)
  • 11/2 cm verse gember, in dunne schijfjes
  • snufje komijn
  • sesamzaadjes, geroosterd in een antiaanbakpan zonder vetstof

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de wortelschijfjes, de venkel, de ui en knoflook op een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en meng. Kruid met peper en zout. Rooster de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om.
  3. Verwijder de schil van de knoflook. Doe de geroosterde groenten in een kookpot, voeg er de groentebouillon, de gember en wat komijn aan toe en laat een 15-tal minuten koken.
  4. Mix de soep en dien op met de sesamzaadjes en wat loof van de venkel.

Uit: Nooit meer diëten deel 3, Sandra Bekkari (Borgerhoff & Lamberigts, 24,95 euro).