Soep van aardperen met geroosterde hazelnoten en spek
14-06-2011, 09:34
Bijgewerkt op: 26-11-2023, 14:27
Een fluwelige soep van aardperen gegarneerd met krokant gebakken spek, lente-ui en geroosterde hazelnoten. Een maaltijdsoep om u tegen te zeggen.
Voor 4 personen
- 1 kg aardperen
- 1/2 tak bleekselderij (in stukken)
- 1 grof gehakte ui
- ±3 liter groentebouillon
- een scheut room
- peper en zout
- 4 el gepelde hazelnoten
- 75 g gerookt spek in repen
- boter
- 4 lente-uien
Bereiding
- Schil de aardperen, snijd ze in stukken en doe met de selderij en de ui in een kookpot. Zet onder met bouillon en breng aan de kook. Laat de groenten gaarkoken.
- Giet het kookvocht voor de helft weg en mix tot een homogene soep. Voeg tijdens het mixen een scheut room toe. Kruid de aardpeersoep met peper en zout.
- Rooster de noten in een droge pan. Bak het spek krokant in wat boter en snijd de lente-ui fijn. Serveer de hazelnoten, het spek en de lente-ui in de soep van aardperen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier