Soep met pompoen en gerookte makreel met pesto van palmkool

soep pompoen pesto
© Getty

Palmkool is een eeuwenoud bladgewas met smalle kroezende bladeren. Het is een wintergroente die qua smaak lijkt op boerenkool. Perfect voor een soep met pompoen en pesto.

Voor 4 personen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 blad palmkool
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 kleine pompoen
  • 100 g gedroogde splitkikkererwten (of uit blik of bokaal)
  • peper en zout
  • 2 el biogroentebouillon of 1 blokje groentebouillon
  • 2 gerookte makreelhaasjes of -filets
Voor de pesto van palmkool
  • 4 palmkoolbladeren
  • 1 teentje look
  • 1/4 tl grof zeezout
  • 3 el gemalen parmezaan
  • 2 el getoaste amandelschilfers
  • zeste van 1/2 citroen
  • 4 el olijfolie
Bereiding
  1. Snijd prei, ui en 1 palmkoolblad fijn, stoof kort aan in de olijfolie. Schil de pompoen, snijd in blokjes. Voeg toe, samen met de kikkererwten.
  2. Overgiet met 2 l water, breng op smaak met peper, zout en de bouillon. Laat 45 min. zacht garen en mix. Werk af met stukjes gerookte makreel.
  3. Mix voor de pesto de fijngesneden palmkoolbladen met de rest van de ingrediĆ«nten. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe voor een smeuĆÆge structuur. De pesto is lekker met een boterham bij soep met pompoen.

Tip: De kikkererwten zorgen voor een mooie romige binding in de soep. Amandelschilfers toast je een paar minuten zonder vetstof in een koekenpan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content