Soep met kalfsgehaktballetjes
Voor 4:
Voor 4:
2 sjalotten
1 knoflookteentje
1 scheutje olijfolie
400 g kalfsgehakt
50 g varkensgehakt
1/4 theelepel citroenzeste
5 takjes bladpeterselie
piment d’Espelette
1 liter kalfsbouillon
2 preien
6 wortels
6 middelgrote aardappelen
2 laurierblaadjes
peper en zout
Hak sjalotten en knoflook fijn en braad op een laag pitje aan in een scheutje olijfolie. Meng het kalfs- en varkensgehakt, de sjalotten, de knoflook, de citroenzeste en de blaadjes bladpeterselie in een diepe schaal. Bestrooi met zout. Kruid met piment d’Espelette en meng opnieuw. Rol tot gehaktballetjes en zet opzij.
Schenk de kalfsbouillon in een grote pan. Breng aan de kook en draai het vuur omlaag. Ontdoe de preien van het groen en snij over de lengte eerst in tweeën en vervolgens in vieren. Schil de wortels en snij in vieren.
Borstel de aardappelen schoon, snij over de lengte doormidden. Stop groente en de laurier in de kalfsbouillon. Dek af en kook 30 min. op een laag pitje. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en laat nog 15 min. op het vuur staan. Breng op smaak en dien op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier