Sint-jakobsvruchten met gekaramelliseerd witloof

Sint-jakobsvruchten met gekaramelliseerd witloof

Voor 4 personen

  • 8 sint-jakobsschelpdieren
  • een zakje raketsla
  • 1/2 knolselder
  • 50 g pijnboompitten
  • 1el aceto balsamico
  • 3 el notenolie
  • 100 g oude kaas, gemalen
  • 3 stronkjes witloof
  • honing
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1dl arachideolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kleur de pijnboompitten in hete olie. Snij de knolselder in julienne, kook beetgaar in lichtgezouten water. Verfris. Meng de raketsla met pijnboompitten, knolselder, notenolie en aceto balsamico. Kruid met peper en zout.
  2. Meng kerrie, kurkuma, arachideolie en peper. Zet in de koelkast.
  3. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Doe een dun laagje gemalen kaas in een lange vorm of meerdere kleine ronde vormen. Bak 5 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  4. Snij het witloof fijn. Bak aan tot de groente licht kleurt, doe de honing erbij en laat karamelliseren. Bind met een klontje boter; kruid met peper en zout. Hou lauwwarm.
  5. Bak de jakobsvruchten kort in een hete pan.
  6. Vul de bodem van een cilinder met witloof. Leg hierop de salade. Verwijder de ring. Leg het kaaskoekje op de salade en erbovenop de jakobsvruchten. Lepel de kerrie-olie eromheen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content