Sint-jakobsvruchten met gekaramelliseerd witloof

2460723

Voor 4:

Sint-jakobsvruchten met gekaramelliseerd witloof

Voor 4:

8 sint-jakobsschelpdieren

een zakje raketsla

1/2 knolselder

50 g pijnboompitten

1el aceto balsamico

3 el notenolie

100 g Oud-Amsterdamkaas, gemalen

3 stronkjes witloof

honing

1 tl kerriepoeder

1 tl kurkuma

1dl arachideolie

Verwarm de oven voor op 180Ā°C. Kleur de pijnboompitten in hete olie. Snij de knolselder in julienne, kook beetgaar in lichtgezouten water. Verfris. Meng de raketsla met pijnboompitten, knolselder, notenolie en aceto balsamico. Kruid met peper en zout.

Meng kerrie, kurkuma, arachideolie en peper. Zet in de koelkast.

Bedek een ovenplaat met bakpapier. Doe een dun laagje gemalen kaas in een lange vorm of meerdere kleine ronde vormen. Bak 5 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Snij het witloof fijn. Bak aan tot de groente licht kleurt, doe de honing erbij en laat karamelliseren. Bind met een klontje boter; kruid met peper en zout. Hou lauwwarm.

Bak de jakobsvruchten kort in een hete pan.

Vul de bodem van een cilinder met witloof. Leg hierop de salade. Verwijder de ring. Leg het kaaskoekje op de salade en erbovenop de jakobsvruchten. Lepel de kerrie-olie eromheen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content