Sint-jakobsvruchten met Belgische kaviaar
17-12-2012, 10:59
Bijgewerkt op: 13-11-2023, 14:19
Sint-jakobsvruchten met Belgische kaviaar is een recept van Alex Clevers, sterrenchef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem.
Voor 4 personen
- 6 mooie sint-jacobsvruchten
- 0,5 dl olijfolie
- 1 limoen
- grof zeezout
- peper
- zure room
- 250 g erwtjes
- 60 g kaviaar
Bereiding
- Blancheer de erwtjes gaar en pureer ze in de blender. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de sint-jakobsvruchten in kleine plakjes en leg deze in de olijfolie met limoensap en peper en zout.
- Doe de erwtenpuree in een ring van 8 cm diameter, leg hierop dakpansgewijs de sint-jakobsvruchten en werk af met zure room en Belgische kaviaar.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier