
Sint-jakobsvruchten met Belgische kaviaar
17-12-2012, 10:59
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:39
Een recept van Alex Clevers, sterrenchef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem.
Een recept van Alex Clevers, sterrenchef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem.
Voor 4 personen
- 6 mooie sint-jacobsvruchten
- 0,5 dl olijfolie
- 1 limoen
- grof zeezout
- peper
- zure room
- 250 g erwtjes
- 60 g kaviaar
Bereiding
1. Blancheer de erwtjes gaar en pureer ze in de blender. Breng op smaak met peper en zout.
2. Snijd de sint-jakobsvruchten in kleine plakjes en leg deze in de olijfolie met limoensap en peper en zout.
3. Doe de erwtenpuree in een ring van 8 cm diameter en leg hierop dakpansgewijs de sint-jakobsvruchten. Werk af met zure room en Belgische kaviaar.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier