Sint-jakobsvruchten met Belgische kaviaar

Fried scallops © Dit is een algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Een recept van Alex Clevers, sterrenchef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem.

Een recept van Alex Clevers, sterrenchef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem.

Voor 4 personen

  • 6 mooie sint-jacobsvruchten
  • 0,5 dl olijfolie
  • 1 limoen
  • grof zeezout
  • peper
  • zure room
  • 250 g erwtjes
  • 60 g kaviaar

Bereiding

1. Blancheer de erwtjes gaar en pureer ze in de blender. Breng op smaak met peper en zout.

2. Snijd de sint-jakobsvruchten in kleine plakjes en leg deze in de olijfolie met limoensap en peper en zout.

3. Doe de erwtenpuree in een ring van 8 cm diameter en leg hierop dakpansgewijs de sint-jakobsvruchten. Werk af met zure room en Belgische kaviaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content