Semifreddo met aardbeien
09-06-2011, 13:35
Bijgewerkt op: 05-06-2024, 19:44
Voor 4 tot 6 personen
- 250 g gewassen en ontsteelde aardbeien (+100 g voor de versiering)
- 115 g aardbeienjam
- 250 g ricotta
- 200 g boerenyoghurt
- 1/2 tl natuurlijk vanille-extract
- 40 g S2-suiker
Bereiding
- Plet de 250 g aardbeien met een vork in een schaal zonder er een puree van te maken. Doe de jam erbij. Giet de ricotta af en mix samen met de suiker en het vanille-extract door de (luchtig geklopte) yoghurt.
- Voeg de aardbeien toe. Mix niet tot er een homogene kleur ontstaat, maar stop zodra er strepen in het mengsel verschijnen. Schep in schaaltjes en zet in de diepvriezer. Versier vlak voor het serveren met verse vruchten.
- Dit semifreddo met aardbeien moet een beetje stijf zijn, meer niet. Je kan het ook langer in de vriezer laten en voor het opdienen driekwartier in de koelkast zetten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier