Semifreddo met aardbeien

  • Moeilijkheid

Semifreddo met aardbeien

Voor 4 tot 6:

250 g gewassen en ontsteelde aardbeien (+100 g voor de versiering)

115 g aardbeienjam

250 g ricotta

200 g boerenyoghurt

1/2 tl natuurlijk vanille-extract

40 g S2-suiker

Plet de 250 g aardbeien met een vork in een schaal zonder er een puree van te maken. Doe de jam erbij. Giet de ricotta af en mix samen met de suiker en het vanille-extract door de (luchtig geklopte) yoghurt.Voeg de aardbeien toe. Mix niet tot er een homogene kleur ontstaat, maar stop zodra er strepen in het mengsel verschijnen. Schep in schaaltjes en zet in de diepvriezer. Versier vlak voor het serveren met verse vruchten.

Dit dessert moet een beetje stijf zijn, meer niet. U kan het ook langer in de vriezer laten en voor het opdienen driekwartier in de koelkast zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content