Scotch eggs van kwarteleitjes met mosterdmayonaise
19-01-2012, 14:25
Bijgewerkt op: 15-03-2024, 18:36
Traditionele scotch eggs zijn eieren in een gepaneerd jasje van worstenvleesdie vervolgens de friteuse in gaan. Dit is de feestelijke luxe versie: scotch eggs van kwarteleitjes met mosterdmayonaise. Ook goed als hapje of voor een brunch.
Voor 4 personen
- 12 kwarteleitjes
- 350 g worstenvlees
- 2 el fijngehakte dragon
- 1 eierdooier, losgeklopt
- gekruide bloem
- 1 ei, losgeklopt met 4 el melk
- 100 g panko (Japans broodkruim)
- zonnebloemolie, om te frituren
- zwarte peper en zout
- Mosterdmayonaise:
- 2 flinke el mayonaise
- 1 el Engelse mosterd (of gebruik dijonmosterd als u het minder pikant wil)
- sap van 1/2 citroen
- 1 el fijngesnipperd bieslook
Bereiding
- Kook de kwarteleitjes 3 minuten in kokend water. Haal uit het water en verfris meteen onder koud stromend water. Pel de eitjes, bewaar in koud water.
- Knijp het worstenvlees uit het vel, meng met dragon en eierdooier. Kruid met peper en zout, verdeel in 12 porties. Verdeel de gekruide bloem, het eiermengsel en de panko over 3 borden. Laat de kwarteleitjes uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Wikkel elk eitje in een portie worstenvlees, zodat het eitje helemaal bedekt is. Wentel elk eitje achtereenvolgens in bloem, ei en panko.
- Verhit de zonnebloemolie tot 160°C. Frituur de Scotch eggs in 8 minuten goudbruin en krokant, laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de scotch eggs van kwarteleitjes warm of op kamertemperatuur met de mosterdmayonaise.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier