Scampi’s met miso en wortel-daikonsalade
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 12 middelgrote scampi’s
- 3 el aka miso
- 3 el water
- 1,5 el suiker
- 2 el sesamolie
- 4 el arachideolie
- 1 lente-ui
Wortel-daikonsalade
- 4 wortelen
- 15 cm daikon
- 1 tl zout
- 3/4 dl rijstazijn
- 1 el sojasaus
- 3 el mirin
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
Bereiding
- Maak de wortel-daikonsalade: schil de wortelen en de daikon en snij in dunne reepjes. Doe in een kom met het zout, meng goed en laat 25 minuten trekken. Spoel onder koud stromend water.
- Meng rijstazijn, sojasaus en mirin. Voeg de groenten toe en laat een nacht marineren. Laat goed uitlekken en meng er de sesamzaadjes onder.
- Verwijder de pantsers van de scampi’s. Roer de miso los met het water en de suiker. Voeg de scampi’s toe en marineer 15 minuten.
- Verhit beide oliën in een wok en bak de scampi’s gaar. Serveer met de wortel-daikonsalade. Werk af met de flinterdun gesneden lente-ui. Geef er Japanse rijst bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier