Scampi’s met ananascurry

© Getty

Voor deze scampi’s met ananascurry heb je een enkele ingrediënten nodig die je (ook) kunt vinden in de Aziatische winkel.

Voor 4 personen
  • 400 g scampi’s
  • 4 dl kokosmelk
  • 200 g verse ananas
  • 60 g rode currypasta
  • 1 eetlepel olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 korianderwortels
  • 4 el vissaus
  • 35 g suiker
  • 2 blaadjes kaffirlime (citroenblaadjes)
  • 5 blaadjes Thais basilicum
  • 3 schijfjes rode paprika
Bereiding
  1. Hak de ananas met een mes in fijne stukken. Verwijder het harnas van de scampi’s en behoud het harde deel aan het einde van de staart. Verwijder de darm aan de rugzijde met een puntmesje.
  2. Giet wat olie in een wok, voeg al roerend de currypasta en de vermalen knoflook en korianderwortel toe. Giet een scheut kokosmelk in de wok en voeg de ananas toe. Laat alles zacht pruttelen en voeg de rest van de kokosmelk toe. Breng het gerecht op smaak met suiker en vissaus. Indien de ananas te zuur is, voeg je nog een weinig suiker toe.
  3. Voor het opdienen wordt de curry nogmaals opgewarmd. Voeg de scampi’s en de citroenblaadjes toe aan de ananascurry en laat sudderen tot de scampi’s gaar en krokant zijn. Versier het gerecht met blaadjes Thais basilicum en rode paprika.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content