Scampi in een simpel pikant sausje met sherry.
Voor 4 personen
- 16 grote gepelde garnalen (scampi)
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 klein Spaans pepertje
- 1 el tabasco
- 500 g tomaten, gepeld en ontpit
- 2 el appelazijn
- 2 el droge sherry
- cayennepeper
- Meng de tomaten met de geplette knoflook, de fijngesneden Spaanse peper, een lepel azijn, olie en tabasco.
- Bak de scampi in een scheut olie in een pan met dikke bodem tot ze van kleur veranderen. Neem ze uit de pan.
- Fruit de versnipperde ui in een pan met een weinig olie. Voeg het tomatenmengsel toe, samen met de sherry en cayennepeper naar smaak. Kook de mengeling tot een dikke saus.
- Schep de scampi door de saus en serveer in een kopje, eventueel met een glaasje droge sherry.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier