Scampi in pikant sausje met sherry

© Getty

Scampi in een simpel pikant sausje met sherry.

Voor 4 personen
  • 16 grote gepelde garnalen (scampi)
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein Spaans pepertje
  • 1 el tabasco
  • 500 g tomaten, gepeld en ontpit
  • 2 el appelazijn
  • 2 el droge sherry
  • cayennepeper
  1. Meng de tomaten met de geplette knoflook, de fijngesneden Spaanse peper, een lepel azijn, olie en tabasco.
  2. Bak de scampi in een scheut olie in een pan met dikke bodem tot ze van kleur veranderen. Neem ze uit de pan.
  3. Fruit de versnipperde ui in een pan met een weinig olie. Voeg het tomatenmengsel toe, samen met de sherry en cayennepeper naar smaak. Kook de mengeling tot een dikke saus.
  4. Schep de scampi door de saus en serveer in een kopje, eventueel met een glaasje droge sherry.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content