Sardines in wijnbladeren

Sardines in wijnbladeren
© Getty

De wijnbladeren zorgen ervoor dat het visvocht behouden blijft en worden samen met de sardines opgegeten.

Voor 4 personen
  • 1 kg heel verse kleine sardines
  • 1 bokaal wijnbladeren
  • 1 dl olijfolie
  • 1/2 citroen
  • marjolein
  • zout
  • peper
Bereiding
  1. De sardines schoonmaken (kopjes verwijderen, visjes opensnijden en graten verwijderen, maar de 2 filets aan elkaar laten). Wassen onder een koude waterstraal, daarna in een grote schaal leggen. Zout, wat citroensap en olijfolie toevoegen en bestrooien met een beetje marjolein (gedroogd of vers). Afdekken en twee uur in de koelkast laten rusten.
  2. De ontrolde wijnbladeren even blancheren zodat ze wat minder bitter worden. Elk sardientje voorzichtig in een blad rollen. De gril voorverwarmen en de wijnbladeren 2 minuten aan elke kant roosteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content