Sandwich met aubergine en ricotta
05-07-2012, 11:44
Bijgewerkt op: 19-12-2024, 15:37
Croque met mediterrane twist: geroosterd platbrood met gegrilde aubergine, paprika en verse ricotta.
Voor 4 personen
- 1 kleine aubergine
- 1 citroen
- zout
- 2 rode paprika’s
- Platbrood
- 2 el olijfolie
- 200 g verse ricotta
- peper
Bereiding
- Snij de aubergine in dunne schijven, wrijf in met de citroen en besprenkel met zout. Zet 2 tot 3 uur in de koelkast.
- Snij de paprika’s in repen van 3 centimeter. Snij het brood in vierkanten (12 x 12 cm) en gril langzaam. Strijk de stukken paprika en aubergine in met olijfolie en gril ze langs alle kanten tot ze zacht en bruin zijn.
- Leg 2 schijven aubergine, 2 schijven paprika en 1 laagje ricotta op de sandwich. Kruid met peper en zout en leg er een snee brood bovenop.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier