Salmorejo met Spaanse rauwe ham en kwarteleieren

© Getty

Salmorejo – een soort gazpacho uit Andalusië – serveer je het best in de zomer, wanneer er erg rijpe tomaten voorhanden zijn. Een goede sherryazijn is onontbeerlijk in dit gerecht.

Voor 8 personen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kg zeer rijpe tomaten
  • 500 g boerenbrood
  • 4 el sherryazijn
  • 12 el olijfolie
  • zout
  • 12 kwarteleieren
  • 100 g Spaanse jamón ibérico
Bereiding
  1. Hak de knoflook zeer fijn en meng onder de gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten. Mix tot een gladde saus en roer er het verkruimelde brood onder. Klop er met een vork de azijn en de olie onder.
  2. Kruid naar smaak met zout, laat rusten in de koelkast en giet door een puntzeef. Deze koude soep moet vrij dik blijven.
  3. Kook de kwarteleieren hard en snijd de ham in fijne reepjes. Serveer de salmorejo in een bord of kom en versier met halve kwarteleitjes en reepjes ham.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content